Catalog de produse
item

Cinci moduri în care tehnologia afectează practicile de management și angajații

Nu este o noutate faptul că tehnologia este o componentă esentiala a succesului pentru afacerile moderne. Noile tehnologii precum Internet of Things (Internetul lucrurilor/IoT) și inteligența artificială (AI) deschid porțile digitizării proceselor individuale și agregării datelor. De fapt, 80% dintre liderii industriei cred că AI va avea un impact major asupra afacerii lor.

Progresele tehnologice continuă să remodeleze practicile tradiționale de management. Aceasta înseamnă că întreprinderile trebuie să dezvolte strategii pentru a introduce tehnologii digitale și pentru a îndeplini obiectivele organizaționale. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le facă companiile, chiar înainte de a defini o strategie digitală clară, este să înțeleagă modul în care tehnologia le afectează operațiunile. Apoi, pot folosi aceste informații pentru identifica lipsurile pe care le pot acoperi cu ajutorul proceselor de transformare digitală.

Konica Minolta a identificat cinci moduri în care tehnologia influențează practicile de management și angajații:

1. Determină luarea unor decizii mai bune

Luarea deciziilor este una dintre cele mai importante componente ale rolului unui manager. Luarea deciziilor ajută organizațiile să se dezvolte și ajută la redefinirea viziunilor și la atingerea obiectivelor. Pentru a rămâne competitive, companiile moderne implementează noi tehnologii pentru a îmbunătăți viteza și calitatea colectării datelor pentru a ajuta echipele de management să ia decizii mai rapid și mai eficient. În plus, tehnologia poate ajuta anjagatii să colaboreze pentru rezultate mai bune.

2. Automatizează procesele repetitive

Sarcinile consumatoare de timp care erau efectuate anterior de către angajați, pot fi acum automatizate cu ajutorul tehnologiei. Prin automatizarea sarcinilor repetitive, angajații sunt liberi să valorifice timpul in alte moduri, ceea ce nu numai că elimină ineficiența, ci și economisește bani prin reducerea sau eliminarea manipulării manuale. În plus, automatizarea sarcinilor oferă managementului date mai exacte ceea ce poate ajuta la cresterea productivitatii. Soluții precum automatizarea proceselor de afaceri (business process automation/BPA) pot ajuta organizațiile să eficientizeze procesele.

3. Crește posibilitatea colaborarilor

Tehnologia a schimbat complet modul în care întreprinderile moderne comunică și colaborează. Nu cu mult timp în urmă, sala de conferințe a fost cea mai bună modalitate de a aduce angajații împreună. Muncă de la distanță și hibridă a schimbat complet modul în care companiile colaborează. Acum este posibil ca managementul și angajații să lucreze impreuna chiar și atunci când nu sunt în aceeași cameră. Acum se pot organiza întâlniri de la distanță cu tehnologia de videoconferință și se poate lucra pe documente cu instrumente de partajare a fișierelor bazate pe cloud, care se sincronizează în timp real.

4. Stochează, organizează și gestionează în mod inteligent conținutul

Timp de mulți ani, companiile s-au chinuit cu multe documente dezorganizate, angajații petrecând mult timp urmărindu-le, irosind astfel resursele companiei. Acum, tehnologia a ajutat companiile să gestioneze, să preia și să organizeze în mod eficient documentele, nu doar crescând productivitatea, ci și reducând costurile de stocare și operaționale. Enterprise content management (ECM) este un sistem conceput pentru a gestiona întregul ciclu de viață al informațiilor, pentru a eficientiza procesele de afaceri și pentru a face operațiunile de zi cu zi mai eficiente.

5. Îmbunătățește eficiența angajaților

Sarcinile recurente și monotone efectuate manual de către angajați pot crește șansa de eroare umană, pot scădea moralul angajaților și pot reduce productivitatea la locul de muncă. Având tehnologia potrivită la locul de muncă, poate crește implicarea angajaților, atingand obiectivele companiei ceea ce poate ajuta organizația să se dezvolte.

Transformarea digitală: o foaie de parcurs către succes!

Strategia, nu tehnologia, stimulează transformarea digitală și maturitatea. O strategie digitală bună începe cu identificarea lipsurilor care există în cadrul organizației. Urmatorul pas este de explorare a tehnologiilor disponibile apoi de trasare a unei o cai gestionabile pentru transformare.

La Konica Minolta, ajutăm companiile să facă față provocărilor, oferind un plan personalizat pentru o transformare digitală fără întreruperi. Unele dintre soluțiile pe care le oferim, inclusiv ECM și BPA, pot ajuta companiile să guverneze în mod sistematic fluxul de informații în organizație și să accelereze modul în care se desfășoară munca cu tehnologia pentru a automatiza sarcinile de zi cu zi repetabile.

Pentru orice informatii legate de echipamentele Konica Minolta, ne puteti contacta:

Ecopy: specialist@ecopy.ro; +40 720 542 222

NS Copiers: office@nscopiers.ro; +40 720 542 222