Catalog de produse
item

Funcționalități avansate pentru un birou eficient – Imprimante multifuncționale

Imprimantele multifuncționale (all-in-one) au devenit instrumente esențiale în mediul de lucru al zilelor noastre. Datorită versatilității lor și a echipărilor multiple, ele nu mai sunt doar dispozitive care se rezumă la print și scan; ci sunt adevărate echipamente complexe pentru gestionarea documentelor și a fluxurilor de activități. Explorăm în acest articol caracteristicile și echiparile deosebite ale imprimantelor multifuncționale, care le fac extrem de valoroase în activitatea noastră zilnică.

Imprimare în rețea:
Toate imprimantele noastre multifuncționale au capacitatea de a se conecta la rețea, de la imprimantele alb-negru, până la cele color. În traducere liberă, înseamnă că poți imprima documente de pe mai multe dispozitive: computere, laptopuri, telefoane mobile sau tablete, fără un cablu fizic. Funcționalitatea aceasta este utilă în mediile de lucru în care mai multe persoane/echipe trebuie să aibă acces la imprimare.

Print, Scan și Copy:
Pe lângă funcția lor principală de imprimare, echipamentele multifuncționale pot copia sau scana orice fel de documente sau imagini. Această abilitate multitasking face ca aceste dispozitive să aducă extra eficiență în gestionarea documentelor diverse (facturi, contracte, documente oficiale sau vizualuri de promovare).

bizhubC250ilocationpicture_EM2_4349Large.png

Panou de control intuitiv:
O componentă esențială pentru orice imprimantă multifuncțională de top, ce facilitează utilizarea dispozitivului pentru orice nivel de experiență. Un panou intuitiv trebuie să fie ușor de înțeles și de utilizat: ecran tactil, iconițe și butoane clare, meniu structurat logic, butoane cu acces rapid, personalizare facilă, afișare stare dispozitiv, etc.

Imprimare față-verso automată (duplex print):
Toate imprimantele multifuncționale din gama Ecopy sunt dotate cu funcția de print față-verso automată, adică pot imprima pe ambele fețe ale unei pagini dintr-o singură mișcare, fără a necesita intervenția manuală asupra documentului. Acest lucru economisește semnificativ timpul și hârtia.

Conectivitate wireless:
Pentru a răspunde mai bine contextului actual, imprimantele multifuncționale oferă conectivitate wireless prin Wi-Fi, NFC sau Bluetooth. Astfel, imprimarea și scanarea se realizează fără cabluri sau conexiuni complicate, direct din laptop, cloud, telefon sau tabletă.

Imprimare de pe USB extern:
Imprimantele multifuncționale moderne sunt prevăzute cu porturi USB care permit tipărirea sau partajarea direct de pe un stick USB, inclusiv salvarea documentelor scanate pe acesta. Aceasta este o modalitate simplă și la îndemână de imprimare și salvare documente fără computer.

bizhubC250ilocationpicture_EM2_3761Large.png

Imprimare din spații de stocare “cloud”:
Imprimantele moderne multifuncționale sunt compatibile cu serviciile cloud: Google Drive, Dropbox sau OneDrive. Acest lucru permite imprimarea documentelor direct de pe conturile de stocare, fără descărcarea prealabilă a fișierelor pe un computer.

Module energy saving:
Aceste module ce au ca scop de reducerea consumului de energie al echipamentului sunt de regulă caracteristici sau tehnologii integrate în dispozitiv: așteptare, oprire automată, detectarea stării, lumini led sau senzor de proximitate (echipare standard începând de la Bizhub450i). Acest lucru se reflectă în final în: reducerea costurilor de operare, amprentei de carbon și în conservarea tuturor resurselor energetice.

Aplicații personalizate:
Unii producători, cum este și cazul Konica Minolta oferă aplicații personalizate (AppStore sau GooglePlay) ce permit controlul mobile/remote al imprimantei multifuncționale prin intermediul internetului. Aceste aplicații pot avea diverse funcționalități avansate, cum ar fi monitorizarea nivelului de consumabile, al utilizatorilor sau imprimare programată.

Imprimare de mare calitate și claritate:
Imprimantele de top pot oferi imprimare de înaltă calitate pentru fotografii sau bannere/flyere promoționale. 
Tehnologia avansată de imprimare și gestionarea diferitelor formate de hârtie (adaptive tray) conduc la printuri de înalta calitate vizuală.

bizhubC650ilocationpicture_EM2_5962Large.png

În concluzie, imprimantele multifuncționale nu mai sunt doar dispozitive simple de imprimare; acestea au devenit în ultimii ani adevărate hub-uri pentru gestionarea eficientă a documentelor și a fluxurilor de activitate.

bizhubC450ilocationpicture_EM2_7063Large.png

În mod special datorită funcționalităților avansate, un echipament all-in-one a devenit eficient din punct de vedere economic, al spațiului și al resurselor și realizează o gamă largă de activități într-un singur loc. A devenit astfel extrem de valoros în creșterea eficienței activităților unui birou prin economia de timp și bani, contribuind totodată și la protejarea mediului. Iar experiența de lucru a echipei este mult îmbunătățită, devenind mai comodă și mai eficientă.