favicon
item

Konica Minolta Cloud - serviciu de infrastructură IT în cloud, lansat in România

Integrator de soluții de management electronic al documentelor, furnizor de sisteme de supraveghere video premium și soluții de analiză video avansată, lider in industria sistemelor de printare, Konica Minolta România lansează primul serviciu propriu de tip Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Konica Minolta Cloud.

Pe masura evolutiei tehnologice si digitalizarii si pentru continuarea desfasurarii activitattii companiilor in perioada pandemica, s-a impus necesitatea modului de lucru remote/hybrid, cautandu-se solutii sigure de accesare a datelor.

Konica Minolta vine in intampinarea companiilor prin lansarea serviciului Konica Minolta Cloud–soluţie de tip Infrastructure-as-a-Service sigură, securizată și scalabilă, disponibilă din propriile centre de date situate în Hanovra, Germania, și, în curand, în Stockholm, Suedia.


„Konica Minolta Cloud este prima soluţie IaaS proprie livrată de Konica Minolta. Serviciul oferă flexibilitate şi siguranţă, răspunzând nevoilor din ce în ce mai acute legate de independenţa de sedii fixe şi accesul la informaţii din orice loc, indiferent de context. Situaţiile excepţionale prin care trecem la nivel mondial în ultimii ani arată clar că unul dintre obiectivele de avut în vedere în construirea planului de continuitate a afacerii este asigurarea accesului la sistemele informatice. Konica Minolta Cloud facilitează accesul la servere și rețele virtuale, precum și la un mediu de stocare securizat și disponibil în centrele de date proprii Konica Minolta, situate în Europa”, Digital Business Services Manager, Andreea MocanuKonica Minolta Business Solutions România.
 
Aceste servicii sunt
standardizate si complet automatizate pentru garantarea resurselor virtuale rapide, sigure și scalabile, in concordanta cu nevoile de dezvoltare IT ale companiilor, avand acces securizat prin intermediul conexiunilor VPN.

Lansarea serviciului Konica Minolta Cloud completeaza strategia şi portofoliul de soluţii cloud dezvoltate de Konica Minolta, alături de soluţiile de printare în cloud (Dispatcher Paragon Cloud) si de soluţiile Microsoft de tip IaaS şi SaaS (Microsoft Azure, Microsoft 365), portofoliu ce se afla intr-o continua dezvoltare.   
 
Centrele de date Konica Minolta sunt certificate ISO27001 și DIN EN 50600, pentru respectarea normelor GDPR si asigură un nivel de securitate înalt, platforma fiind monitorizată proactiv 24/7, la toate nivelurile. Accesul în centrele de date este permis in urma verificarii identității și necesită diferite niveluri de autentificare prin intermediul unei soluții profesionale de control acces. Centrele de date Konica Minolta dispun de alimentare redundantă cu energie electrică, avand tehnologie de răcire 
bazată în totalitate pe energie regenerabilă.

Pentru orice informatii legate de solutiile ofertite de Konica Minolta, ne puteti contacta:

Ecopy: specialist@ecopy.ro; +40 720 542 222

NS Copiers: office@nscopiers.ro; +40 720 542 222